Yang, mevcut tavan yüksekliğini koruyarak ve iç mekandaki kirişleri zayıflatacak şekilde tek bir kavisli tavan tasarımı yaparak, alışılmışın dışında bir yaklaşım sergiliyor. Sadece yemek ve oturma odaları arasında bir sınır oluşturmak için kirişleri koruyan tasarımcı, renk geçişlerini ön plana çıkaran doygun renkler kullanarak, müşterinin stereo sistemine uyum sağlayan bir atmosfer yaratıyor. Teak ağacı zemin kaplaması, ceviz dolaplar ve sıcak gri duvarlarla unutulmaz bir renk uyumu sunuluyor.
Projede kullanılan malzemeler arasında katı teak döşeme, ceviz kaplama, lateks boya, taş plakalar ve sistem dolapları bulunuyor. Tasarımcı, minimum çizgi sayısı ile temiz bir görsel etki elde etmeyi başarıyor. Açık gri televizyon duvarı, ışığın dışarıdaki ağaçlardan yansımasıyla doğayla bütünleşiyor ve genel görünüm daha sade bir hal alıyor. Yemek masasının yanındaki rafların arkası, elektrik kutusunu ustaca gizleyen ve taş dokulu yüksek basınçlı laminatlar ve çizgilerle kaplanarak farklı bir duvar oluşturuluyor.
112,3 metrekarelik eski bir dairede gerçekleştirilen tasarım, geniş pencereler sayesinde iç ve dış mekan arasındaki sınırları bulanıklaştırarak mekanı genişletiyor. Açık plan sosyal alanında, oturma odası ile yemek odası arasında belirgin bir ayrım yok. Akıcı bir düzen ve dolaşım alanı yaratarak geniş bir alan hissi sağlanıyor. Oturma odasındaki pencere yanındaki sütunlar, işlevsellik için depolama alanı ile destekleniyor.
Çiftin emeklilik yaşamını göz önünde bulundurarak, zeminin yüksekliği tutarlı bir şekilde oluşturularak erişilebilirlik sağlanıyor. Tasarımcının yenileme sürecindeki anahtar noktası, sakinlerin mevcut izlenimlerini alt üst etmek. Depolama ve temel ihtiyaçları karşılamasının yanı sıra, yenilemeden önce ve sonra en büyük farkı aydınlatma oluşturuyor. Tavan yüksekliğini geri kazanarak ve büyük pencereleri koruyarak, tasarımcı aydınlatmayı önemli ölçüde iyileştiriyor. Gündelik rutine göre değişen gün ışığı ve pencerenin dışında yeşil bir manzara, evde rahat bir gün geçirmenin en güzel sahnesini sunuyor.
Yenilenen 'Pencereden Manzara' ile eski daire sınırsız imkanlara kavuşuyor. Minimalist stil ve tavan yüksekliğini geri kazanma yöntemi, ideal aydınlatma ve havalandırmayı sağlıyor. Tasarımcı, büyük pencereleri kullanarak parkı ve ormanı eve getiriyor. Pencerelerden bakıldığında iyileştirici bir yeşil manzara sunuluyor, bu da rahatlık ve konfor hissi veriyor ve mekanın en önemli özelliği haline geliyor.
Yenileme sürecinde, onlarca yıl eski apartmanın su sızıntısı sorunları nedeniyle, inşaat öncesi dönem temel çalışmalara odaklandı. Tasarımcının iradesi ve sabrı, sıkı bir program içinde temeli atarken sınandı. Mekan minimalist modern bir tarzda, sadeleştirme ve genişletme teknikleri ile sunuluyor. Müşterinin gereksinimlerini karşılayan, monoton olmayan minimal ve aydınlık bir alan sunmak bu projenin temel düşünceleri arasında yer alıyor.
İki pencere, dış mekanı iç mekana bağlıyor. Ev sakinleri, evin neresinde olurlarsa olsunlar, lüks ağaçları görebiliyor ve her zaman doğayla iç içe hissediyorlar. Büyük düz renkler ve ahşap, sakin ve huzurlu bir atmosfer yaratırken, yeşillik ve renkli tablolar benzersizlik ve kişilik katıyor. Oturma odasından ve ana yatak odasından dışarı bakıldığında, açı dengeli ve simetrik bir estetik yaratıyor. Her yerde güzel yeşillikler var. Aydınlık düzen ve akıcı dolaşım, sakinleri, mekanı ve çevreyi birbirine daha da yakınlaştırıyor.
Proje Tasarımcıları: KUN-HAN YANG
Görsel Kredileri: THINK THROUGH Design
Proje Ekibi Üyeleri: Kun-Han Yang
Proje Adı: Window View
Proje Müşterisi: Think Through